Een Travellerspoint blog

augustus 2008

Van Antwerpen naar Kaduna (Nigeria)

Zie hier hoe het zal verlopen...

Eerst en vooral wil ik mijn ex-collega, kim hartelijk bedanken om het account van deze blog aan te maken. Ik heb daar zelf geen kaas van gegeten.
Dit is voor mij een stevig hart onder de riem!!!
Merci é meid, superlief van u!!

Nu volgt er een beschrijving van mijn plannen en hoe deze tot stand zijn gekomen...
Tijdens de maand april, las ik in een zoekertje dat er een vzw op zoek was naar vrijwilligers om fondsen te werven voor hun project in Nigeria... Nu weet ik van mezelf dat ik echt geen geboren fondsenwerver ben, dus heb ik geprobeert om een persoonlijke formule toe te passen. Na contact op te nemen met de directeur, Thierry Limpens van deze vzw (www.thabor.org), spraken we in Brussel af, om te zien welke mogelijkheden er waren. Na deze ontmoeting bleek het al gauw te klikken tussen ons beiden, zo bleek ik voor een heel groot stuk, mezelf in Thierry, te herkennen.

Ik zou dus voor het goede doel naar Nigeria liften...haha je zou de aanblikken van mensen moeten zien, wanneer je ze dat vertelt. De meesten denken dat je ze iets wijsmaakt en het geld gewoon in je eigen zakken steekt... Ofwel zijn ze heel geintresseerd tot op de moment wanneer je ze vraagt om een kleine bijdrage te doen... Ach ik vind het best nog grappig om te zien welke illusie er rond geld hangt... Dus uiteindelijk val ik er niet te veel mensen met lastig en haal de vreugde uit mensen die uit zich zelf geintresseerd zijn!!
Vanaf het begin is het nooit de bedoeling geweest om hopen geld te verzamelen dus heb ik enkele spaarpotjes in afrikaanse winkels gaan zetten en geef ik op 5 september 2008 een klein benefietfeestje.
Dus de uiteindelijke bedoeling is om een beetje geld te verzamelen dat vanuit het hart gegeven is en om dit geld eigenhandig ter plaatse in Kaduna met de mensen ter plaatse te investeren in het project. Want uiteindelijk komt het er nog steeds op neer dat een klein bedrag hier in het noorden, in het zuiden als veel geld wordt beschouwd. En wie het kleine niet eert is het grote niet weerd!!!
Normaal gezien plan ik om op 7 of 8 september uiteindelijk mijn rugzak aan de schouders te binden en mijn duim zal op steken richting het zuiden!!

De geplande route:
België
Luxembrug
Frankrijk
Spanje
Marokko
West sahara
Mauritanie
senegal

na senegal kan ik twee kanten uit:
mogelijkheid 1:
gambia
guinee bissau
guinee
sierra leone
liberia
ivoorkust
ghana
togo
benin
NIGERIA

mogelijkheid 2:
Mali
Burkina Faso
Niger
NIGERIA

Mijn voorkeur gaat uit naar mogelijkheid 1 omdat ik dan echt heel de WEST COAST gezien heb...en enkele van deze landen zoals Sierra leone en ivoorkust staan al een tijdje op men verlanglijstje...
Toch heb ik redenen om eventueel mogelijkheid 2 te benutten en dit om wille van de visumkosten... Bij mogelijkheid 1 moet ik rekening houden met ongeveer 800-900USD aan visums. Dan moet je weten dat je deze visums in hoofdsteden moet bekomen en het je minimum 2 dagen in beslag neemt om een visum in je paspoort te hebben ( meestal zal je ook een paar keer een taxi moeten nemen nr de ambassades). Dit betekent dat het dagbudget voor deze 2 dagen zowizo enorm overschreden zal worden. Het vinden van een kampeerplaats in een hoofdstad is een enorme uitdaging, hehe dus het zullen in sommige situaties jeugdherbergjes worden.
( de reden waarom ik deze visums niet in belgie aanvraag is omdat ik geen exact idee heb, wanneer ik in welk land aan zal komen en omdat vele van deze landen enkel visums voor een periode van 1 maand geven, is de kans groot dat mijn visums al verlopen zijn wanneer ik ze daadwerkelijk kan gebruiken.
Het zal mogelijkheid 1 worden wanneer ik het allemaal een beetje snugger kan aanpakken en tegen de juiste mensen het juiste praatje maak!!

Wanneer ik aankom zal ik een tijdje ter plaatse blijven en dan hangt het van de financien af welke kant het op zal gaan. Voor de duidelijkheid, reis ik natuurlijk op eigen kosten en doordat ik slechts 6 maanden, deeltijds gewerkt heb, is mijn budget dus niet overdreven van omvang. Er zijn wederom plannen om men geluk te wagen om werk te vinden... Ons ma zegt altijd dat den aanhouder wint!!!So why not??

Momenteel ben ik me volop aan het voorbereiden. Zo heb ik me al de landkaarten en de gehele lonely planet van Africa aangeschaft. Deze week ben ik op zoek naar de juiste reisverzekringsformule, moet ik mijn vaccinaties nog eens checken en nog belangrijke spullen aanschaffen zoals een lichtgewichttentje, zonnebril, sneldrogende kleding en dat zal het zowat zijn...
Vanaf ik onderweg ben, kan je me op deze blog wekelijks volgen...

Jah Bless
Tom

Geplaatst door big-one 09:08 Gearchiveerd in België Tagged hitchhiking Reacties (0)

1

CRW_9338.jpg

hey mateke,

zo blijven wij thuisblijvers, werkbijen toch een beetje op de hoogte.
En jij van wat er hier allemaal in dat regen-apenland gebeurd.
Tip: eerst foto's uploaden in de foto gallerij en dan bij nieuw entry op image selecteren en de link copiëren.
succes

Geplaatst door big-one 14:22 Reacties (0)

(Berichten 1 - 2 uit 2) Pagina [1]